Хумус – популярна закуска по всьому світу. Його люблять за простоту приготування та ситність. Рецепт хумус досить простий, адже це паста з нуту, яка приправлена спеціями. Як його готувати і з чим їсти, читай у нашому матеріалі.
Ти можеш використовувати хумус, як закуску чи гарнір, він відмінно поєднується із хлібом чи лавашем.
До речі, хумус дуже корисний, тому що в ньому високий вміст фосфору, який є корисним для роботи мозку. Здавалося б, як можна урізноманітнити рецепт хумуса, але шеф-кухарі чи просто господині у себе на кухні створюють нові рецепти та неповторні смаки популярної закуски. Сьогодні ми покажемо тобі 3 рецепти хумуса, які обов’язково припадуть тобі до смаку!
Ти зможеш пригощати нутовою пастою подруг на дівич-вечорі або балувати себе вечорами. Один із них буде класичний із нутом, а інший — із сочевиці. І ще є пікантний хумус із часничком.
Хумус із часником
Цей рецепт хумусу чудово підходить для тих, хто любить пікантні страви та не мислить кулінарні пригоди без часнику.
На 2 порції:
- 1 лимон
- 1 зубчик часнику
- 2 гілочки базиліка
- 300 г відвареного або консервованого нуту
- 1 ст. л. апельсинового соку
- 2,5 ст. л. кунжутної пасти
- 70 мл оливкової олії
- 1 ч. л. солі
Приготування:
Лимон вимити і добре обсушити паперовим рушником. Дрібною теркою зняти цедру, з плоду вичавити сік.
Часник очистити та порубати. Базилік вимити та обсушити. Обірвати листочки. Дещо відкласти для прикраси, інші крупно нарізати.
Відварений або консервований нут скласти у чашу блендера. Додати лимонний та апельсиновий соки, нарізаний базилік, а також кунжутну пасту, оливкову олію та сіль. Подрібнити все до одержання пюре. Перед подачею прикрасити базиліком, цедрою. Можна подати з хлібом та свіжими огірками.